Biała w winie

W prawie każdym domu można spotkać białą kiełbasę. Dużo ludzi ją lubi jednak nie każdy potrafi ją jakoś wyjątkowo przyrządzić, dlatego właśnie przeważnie przyjmuje ona postać kiełbasy sparzonej albo po prostu w zupie. Jest jednak kilka sposób, dzięki którym biała kiełbasa będzie smakować jeszcze bardziej. Jednym z nich jest biała w winie. Przede wszystkim potrzebna nam do tego jest biała kiełbasa, którą trzeba delikatnie ponakłuwać widelcem. Odstępy między jednym a drugim nakłuciem nie powinny być zbyt duże, ale również nie może to być zbyt gęsto, żeby nie porobiły się dziury. Następnie trzeba kiełbasę ułożyć na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu. Białą kiełbasę trzeba szybko obsmażyć, ponieważ flak bardzo szybko może nam się spalić. Gdy przełożymy dwa razy białą kiełbasę na patelni trzeba do niej dolać ocet, dołożyć rozmaryn i następnie trzeba białą kiełbasę w tym smażyć na bardzo dużym ogniu aż do momentu całkowitego wyparowania octu. Gdy to już się stanie do kiełbasy trzeba dolać białe wino i następnie kiełbasę w tym winie trzeba dusić. Kiełbasę trzeba w trakcie duszenia od czasu do czasu przekładać i poczekać aż się zarumieni a wino nam całkowicie wyparuje. Tak przygotowaną białą kiełbasę najlepiej podawać z kapustą i grzybami, a na pewno wszyscy, co będą ją spożywać będą mile zaskoczeni jej smakiem.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.