Jajka pod różnymi postaciami

Jednym z produktów, które można znaleźć w każdej kuchni są jajka. Jest to bardzo pożywna rzecz i można z niej zrobić naprawdę bardzo dużo rzeczy, a przede wszystkim małe przekąski albo przystawki. Najbardziej znanym sposobem podania jajek są jajka ugotowane na twardo podane wysmarowane majonezem i posypane pieprzem. Jednak taka forma stała się w pewnym momencie po prostu nudna i niczym nie zaskakuje. Dlatego ludzie zaczęli wymyślać jak to zmienić. Warto zwrócić uwagę na to, że gdy jajko jest ugotowane na twardo i przekrojone wzdłuż to można bez problemu z niego wyjąć żółtka. W tym momencie zaczęto się zastanawiać, co do jajek pasuje i czym można je nafaszerować. Pomysłów jest wiele i każdy jest dobry. Na przykład wiele ludzi jajka faszeruje pieczarkami albo grzybami. W tym celu wyjmuje żółtko i ugniata je z drobno pokrojonymi grzybami i lekko podsmażonymi. Inni lubią robić tak zwane jajka faszerowane wiosennie. Farsz do takich jajek powstaje z żółtek, majonezu, ogórka, papryki i przypraw. Obojętnie, co włożymy do tego jajka na pewno będzie smaczne a przede wszystkim inne niż po prostu ugotowane jajka i podane z majonezem. Przy doborze farszu trzeba pamiętać o tym, że farsz się trochę łamał ze smakiem samego jajka w innym przypadku będzie ono mdłe i goście nas nie pochwalą za taką przekąskę.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.