Kotlety z jajek

W wielu polskich domach można się spotkać z tym, że nie je się tam mięsa. Jest to zdrowa dieta tylko trzeba przy niej pamiętać, żeby, co jakiś czas robić sobie badania, ponieważ niektóre organizmy nie przyjmują diety wegetariańskiej i zaczynają się robić braki w organizmie. Ważne jest też przy tym to, że bez mięsa niektórym osobom jest ciężko coś wymyśleć na obiad. Jednym z takich pomysłów są na przykład kotlety z jajek. Są to bardzo smaczne kotlety a wyglądają jak normalne mielone. Robi się je w sposób następujący. Najpierw trzeba ugotować kilka jajek na twardo. Następnie te jajka trzeba obrać i pokroić w kostkę. Kolejnym krokiem jest ich doprawienie. Trzeba wbić do tych jajek jedno lub dwa jajka surowe w zależności od ilości. Jest to niezbędne żeby wszystko tworzyło jednolitą całość. Następnie trzeba dosypać bułki tartej i doprawić, najlepiej jarzynką, solą i pieprzem. Kolejnym krokiem jest wszystkiego razem ugniecenia. W ten sposób przygotowane jajka trzeba podzielić na mniejsze porcje i uformować z nich małe kotleciki. Przed smażeniem trzeba je obtoczyć w bułce tartej jak każdego innego kotleta. Teraz można już je smażyć. W ten sposób przygotowane kotlety najlepiej podawać z ugniecionymi ziemniakami, ale równie dobrym dodatkiem są do frytek. Jest to jeden ze smacznych pomysłów wegetariańskiej kuchni.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.