Mięso pieczone

Bardzo często w wielu domach pojawia się pytanie – co mam zrobić jutro na obiad? Najczęściej wybiera się dania takie, które robi się szybko i łatwo, jednak ciągłe jedzenie tego samego sprawia, że ludzie przestają czerpać radość z jedzenia i jedzą tylko dlatego że muszą a nie dlatego że mają na to akurat ochotę. Jednym z szybszych dań jest po prostu kotlet schabowy. Jest to pewnego rodzaju standard jednak dobrze przygotowany i podany powoduje, że jego smak staje się wyjątkowy. W celu przygotowania wyjątkowego kotleta przede wszystkim potrzebne nam jest mięso. Dobrze by było gdyby nie było ono za tłuste. Mięso trzeba umyć, osuszyć a następnie rozbić. W zależności od tego, jakie mięso lubimy to je tak rozbijamy. Osoby, które lubią krwiste mięso nie powinni za bardzo tego kotleta rozbijać tylko bardziej go trochę zbić. Kolejnym krokiem jest natarcie kotleta przyprawami. Dobrze jest do smaku oprócz przypraw obłożyć kotleta cebulą i czosnkiem. Następnie na jakiś czas trzeba go odłożyć na bok, żeby dać mu trochę czasu żeby cały przeszedł przyprawami. W tym czasie można przygotować sobie panierkę. Bardzo fajnym rozwiązaniem jest jajko również ubić z przyprawami. Daje nam to gwarancję tego że tym jajkiem nie ściągniemy wcześniej położonych przypraw na kotlecie. Dalej po obtoczeniu jajkiem obtaczamy w bułce i kładziemy na rozgrzany tłuszcz na patelni.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.