Pomidorówka

Pomidorówka jest jedną z podstawowych zup w polskich domach. Warto zwrócić uwagę na to, że można ja gotować od podstaw, ale również można ją ugotować na rosole, to znaczy, że można rosół na nią w bardzo prosty sposób przerobić. Wiadomo jest, że w każdym domu pojawia się rosół na obiad a na drugi dzień osoba, która gotuje obiad przeważnie go przerabia, żeby codziennie na obiad nie było to samo. Wystarczy rosół podgrzać, a następnie pomału dodawać dodatki. Pierwsze, co się dodaje to koncentraty pomidorowe. Koncentrat powinien być 30%. Zamiast koncentratu można dodać przecier pomidorowy lub sok pomidorowy. Wszystkie te rzeczy są zamienne, mają podobne smaki i są zamienne. Następnie trzeba doprawić ponownie zupę solą i pieprzem, bo koncentrat może zmienić smak. Następnie, gdy zupa nam się ponownie zagotuje trzeba ją zabielić. Do tego będzie nam potrzebna śmietana. Oczywiście nie można jej wlać bezpośrednio na gotującą się zupę, bo może nam się zważyć. Przed wlaniem śmietany do zupy dobrze jest wsypać do niej trochę soli, co uchroni ją od zważenia się, jest to taki mały kulinarny trik. W dalszej części trzeba mieszając zupę poczekać aż się ponownie zagotuje, po czym można ją już wyłączyć. Pomidorówka jest jednym z przykładów, w którym wcześniej zrobiony rosół nie jest skazany na wylanie tylko można go wykorzystać do stworzenia innej zupy.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.